featured_hjemmeservice

Mik Schacks Hjemmeservice

I januar 2001 blev Miks radioprogram Hjemmeservice til et tv-program på DR2 med makkeren Torben Steno ved optiganorglet. Programmet blev optaget i Schacks eget køkken, hvor han havde gæster på besøg til en snak om madlavning og meget andet. Mik Schack var ikke nervøs for at provokere og sige sin mening om dette og hint. Torben Steno stoppede senere med at lave Hjemmeservice på DR2 og hans medværtsrolle blev overtaget af Jan Haugaard.

Mik Schacks Hjemmeservice: 01 – Christine Antorini
/ 14.01.2001

Mik Schack kickstarter Hjemmeservice på TV med at undersøge, om man kan score en smuk kvinde med sauerkraut, pølser og anden tysk mad. Christine Antorini, chef for Forbrugerinformation, lægger gane til. På porter og orgel er Torben Steno.

Mik Schacks Hjemmeservice: 02 – Christian H. Hansen
/ 21.01.2001

I dag handler det bl.a. om mærkning af fødevarer, der smages på tomatketchup, og fødevareordføreren fra Dansk Folkeparti laver en kalkunret.

Mik Schacks Hjemmeservice: 03 – Alexander Kongstad
/ 28.01.2001

I dag handler det om fransk madlavning og Mik får bl.a. besøg af den 12-årige Alexander der gerne vil være fransk kok. De laver kogte frølår og musikguppen Polkageist spiller op.

Mik Schacks Hjemmeservice: 04 – Hanne Holm
/ 04.02.2001

I dag handler det bl.a. om thailandsk mad. Mik forsøger uden held at importere en kasse friske limeblade og Hanne Holm laver nudelsuppe. Undervejs er der levende musik med et thailandsk poporkester.

Mik Schacks Hjemmeservice: 05 – Orla Zinck
/ 11.02.2001

I dag vejleder Orla Zinck Mik og Torben i bl.a. at fremstille kyllingepølser på samme måde som industrien.

Mik Schacks Hjemmeservice: 06 – Lars Kyllesbech
/ 18.02.2001

I dag handler det om fisk og Mik tager bl.a. på fisketorvet og køber ind. Fiskeeksperten Lars Kyllesbech steger fjæsing og rokkevinger, og de smager alle på frossen og hjemmelavet sushi.

Mik Schacks Hjemmeservice: 07 – Maybritt Aggerholm
/ 25.02.2001

I dag handler det om kantinemad. Mik besøger kantinen i et københavnsk uddannelsescenter og Katrine Klinken viser hvordan man kan lave lækker kantinemad, bl.a fiskefrikadeller med selleriremoulade.

Mik Schacks Hjemmeservice: 08 – Gunnar Schmidt
/ 03.03.2001

I dag handler det om brød. Mik besøger en bager der bager brød på gammeldags manér og han har besøg af Gunnar Schmidt der viser hvordan man bager godt brød. Der laves bl.a. surdej og de tager til konkurrence i brødbagning i Bellacenteret.

Mik Schacks Hjemmeservice: 09 – Tom McEwan
/ 10.03.2001

I dag besøger Mik en forretning med engelske varer, og sammen med Tom McEwan laver han bl.a. engelsk morgenmad og smager på engelsk øl.

Mik Schacks Hjemmeservice: 10 – Ritt Bjerregaard I
/ 17.03.2001

I taler de bl.a. om farlig mad med Ritt Bjerregaard og laver æblekage.

Mik Schacks Hjemmeservice: 11 – Ritt Bjerregaard II
/ 24.03.2001

I taler de bl.a. om danskernes madvaner med Ritt Bjerregaard som spiser forbudt ost og damper muslinger i belgisk øl.

Mik Schacks Hjemmeservice: 12 – Tina Jacobsen
/ 31.03.2001

I dag handler det bl.a. om chokolade og kaffe og der brygges verdensmesterkaffe og fremstilles chilichokolade i køkkenet.

Mik Schacks Hjemmeservice: 13 – Søren Gericke & Lars H.U.G.
/ 03.12.2003

To mestre mødes i køkkenet hos Mik og Torben. Den ene er køkkenfantasiens grundvold Søren Gericke som laver juleand med tilbehør. Den anden er musik- og billedkunstneren Lars H.U.G. som leverer musikken sammen med Kira Skov og Rolf Hansen.

Foredrag, Smagninger, Mad & Kunst